Masaj Curativ

/Masaj Curativ
Masaj Curativ 2018-02-13T13:00:21+02:00

Masaj Curativ

Prin varietatea sa de tehnici, masajul reprezinta o procedura foarte eficienta pentru sanatatea fizica si emotionala. Astazi, puteti alege din peste 80 de stiluri de masaj distinse prin diferite puncte de presiune, miscari si tehnici. Acestea presupun frictiune, lucrul cu muschii si alte tesuturi moi folosind degetele si mainile, iar uneori, pot fi utilizate coatele, antebratele si talpile. Solicitarea masajului este in continua crestere. Motivele pentru care adultii isi doresc (pentru sine sau copii lor) aceasta procedura curativa sunt variate.

In particular, la clinica PetruMED masajul este solicitat si efectuat pentru a obtine:

  • scapare de simptome deranjante;
  • vindecare a leziunilor;
  • ajutor in diferite conditii de sanatate;
  • mentinere a bunastarii generale la nivel psihologic si fizic.

Dupa cum am mentionat, exista diferite tipuri de masaj, stiluri cu miscari lungi si incete, altele, scurte si bruste, percutante. Unii *maseuri (*maseur – specialist în practicarea masajului) utilizeaza uleiuri si lotiuni; altii nu. O sesiune poate dura intre 5 minute si 2 ore.

Apare o logica intrebare, care tip de masaj este relevant pentru mine?

Va ajutam noi in acest plan. In primul rand, trebuie sa va decideti daca aveti nevoie de un masaj pentru relaxare sau unul care abordeaza simptome si conditii de sanatate. Odata ce ne informati cu acest detaliu, maseurii de la PetruMED o sa va consulte in privinta stilurilor de masaj existente si cele mai potrivite  problemei Dvs.

In incinta PetruMED puteti beneficia de un masaj din urmatoarele categorii:

PROFILACTIC – binevenit pentru prevenirea bolilor, incetinirea proceselor de imbatrinire si prelungirea vietii in general.

TERAPEUTIC – o metodă de tratament curativ a afecţiunilor şi dezechilibrelor patologice.

FIZIOLOGIC – realizat cu scopul obţinerii unei funcţionări normale a aparatelor locomotorii, organelor şi sistemelor organismului.

Masajul este in special binevenit in urmatoarele cazuri:

  • Osteoartrita – studiul clinic despre eficienta masajului in cazul osteoartitei, arata ca persoanele care au beneficiat de masaj o data sau de doua ori pe saptamana se bucura de imbunatatiri impotriva durerii si regiditatii in organism.
  • Dureri de spate – eficienta masajului in tratarea acestor durerii este de necontestat. Un studiu in particular, a aratat ca pentru durerea din zona inferioara a spatelui, masajul lucreaza mai bine decat acupunctura.
  • Dureri de cap – numeroase studii au confirmat ca masajul poate ameliora si reduce durerile de cap. Pe langa asta, tehnicile applicate pot imbunatati calitatea somnului Dvs.
  • Cancer – masajul poate servi ca si complement tratamentului traditionalE, poate reduce consecintele efectelor adverse si contribui la sporirea sistemului imunitar. De asemena, masajul este o masura eficienta anti-durere, slabiciune, greata, umflaturi depresie si altele.
  • Neliniste si ingrijorare – concluziile bazate pe mai mult de 12 studii, arata ca masajul reduce depresia si anxietatea. Prin masajul curativ are loc micsorarea colesterolului cu circa 50%.

Credeti ca aveti nevoie de un curs de masaj curativ?

Specialistii PetruMED vor elabora un program individual de sesiuni de masaj in functie de varsta, conditiile de sanatate si preferintele Dvs. speciale.

Vreau o programare la medic acum!