Shiatsu Terapie

/Shiatsu Terapie
Shiatsu Terapie 2018-02-13T14:08:23+02:00

Shiatsu Terapie

Shiatsu terapia este o tehnica veche de masaj. Ea este utilizata cu scopul calmarii durerii, stresului si ajuta considerabil la relaxare. Spre deosebire de Acopunctura, Shiatsu utilizeaza tehnici neinvazive de presopunctura, aplicate cu mainile, degetele, coatele si genunchii. Astfel are loc stimularea profunda a celor 12 meridiane energetice ale corpului.

Filozofia terapiei Shiatsu  porneste de la “forta de viata”, energia organismului, in traditie – Chi.  Medicina orientala sustine ca un Chi dezichilibrat cauzeaza afectiuni. Masajul Shiatsu sporeste la echilibrarea si eliberarea Chi-ului, astfel contribuind la imbunatatirea sanatatii corpului uman.

Care este diferenta dintre Terapia Shiatsu si Masajul Clasic?

Masajul clasic se concentreaza pe structura muschilor, a tesuturi conjunctive si articulatiilor, iar Shiatsu, in abordarea durerilor si bolilor – foloseste meridianele energetice de Acupunctura.

In timp ce practicienii masajului clasic poseda tehnica bazata pe anatomia umana – identificand originea si insertia muschilor; practicienii Shiatsu studiaza meridianele intregului corp, apoi comprima eficient punctele specificie. Spre exemplu, punctele din spate, care se stimuleaza de-a lungul laturilor coloanei vertebrale.

In executie, practicianul Shiatsu aplica presiune si frecare prin miscari circulare in anumite locatii ale corpului.

Shiatsu terapia are o serie considerabila de beneficii:

– Relaxarea muschilor si tesuturilor

– Reducerea stresului

– Reducerea presiunii arteriale

– Cresterea flexibilitatii corpului

– Imbunatatirea circulatiei sangvine

– Eliberearea toxinelor din organism

– Mijloc de prevenire a afectiunilor

– Mentinerea Chi-echilibrului

– Diminuarea anxietatii psihologice si nervozitatii

– Stimularea simtului mental si spiritual

– Mentinerea Chi-echilibrului

– Beneficii profilactice, mentinerea starii generale, bune de sanatate.

Cine are nevoie de terapia Shiatsu?

Daca credeti ca aveti o problema care poate fi ameliorata sau vindecata prin terapia Shiatsu, va invitam la PetruMED. Terapeutii clinicii noastre vor determina modelele de dezechilibru care pot fi prezente si o sa evalueza Chi-ul pentru sesiuni terapeutice mai eficiente. Pe parcursul procedurilor veti beneficia de o varietate de tehnici, presiune, linistire, framantare, atingere si intindere – toate destinate sa vitalizeze sanatatea corpului (dar si a gandului) Dvs.

Medicii PetruMED insa, recomanda evitarea acestui masaj in cazul febrei, sau contraindicatiilor locale precum plagi, fracturi, varice, articulatii sau zone ale pielii inflamate. Astfel vom fi siguri ca evitam complicatii neplacute. Prin urmare, daca organismul este sanatos, sedintele de terapie Shiatsu nu pot cauza probleme.

Va asteptam cu drag.

Vreau o programare la medic acum!